• чаво
  • пользователи
  • группы
  • login

Требуется юридическая помощь.

Модераторы: Варяг, krav.a

Автор

Сообщение Memphis » 26.02.2011, 22:29 »

Тормознул меня вчера доблестный продавец палочек на пр. Мира и Строителей перед остановкой, если ехать в сторону ЖД вокзала.
Я поворачивал со Стороителей на пр. Мира на зеленый сигнал светофора (при этом есть свидетель, которого потом типало еще долго). Передо мной было 2-е машины, за мной еще пара.
Причина остановки оказалась: проезд на красный свет :?
Вот только на какой именно светофор (которой горит на Строителей или на пр. Мира) - неизвестно.
ГАИшник взял документы, предложил пройти с ним в их машину. На это он получил ответ: "Идите".
Минут 5-7 его не было. Вернулся вернул документы и "счастливого пути".
При этом никакого протокола (он же вроде как должен был быть - по его словам же нарушил).
Положив документы, я вернулся к их машине. Спросил у него про протокол. Ответ был: "Документы я вернул, можете ехать".
Отъехал от этого злачного места. Позвонил в горячую линию, поинтересоваться зачем документы забирал ГАИшник и может быть ли "левый" протокол с виртуальными свидетелями. Горячая линия ответила: "Нет, не может. Если вы отказываетесь, то ГАИшник должен остановить 2-х свидетелей, внести их данные в протокол и указать в протоколе, что водитель отказывается подписывать протокол".

Теперь гениальный вопрос: а если этот протокол липовый, что что мешает ГАИшнику написать липовых (или которые "должны" что-то ГАИшнику) свидетелей?

ЗЫ. Буду писать в ГАИ по поводу этой ситуации. Интересно позовут ли еще раз на беседу - такое уже было. Причем тогда звали дважды.
Memphis
Шпиён

Аватара

Байк: Honda Deauville 650

Сообщение Хоук » 27.02.2011, 00:06 »

Я сейчас устал, может позже кое что добавлю.
Пиши информационный запрос вот пример :arrow:

УПРАВЛІННЯ ДАІ ГУ МВС
України в Миколаївській області
54056, Миколаївська обл.,
Миколаїв, Новозаводська вул. 1б
Телефон: (0512) 218195

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

О __ годині __ хвилин 24 лютня 2011 року в м. Миколаєві на перетині вул. ______ \ проспект ____, а саме на проспекте ______ знаходився патрульний автомобіль ВАЗ 2109 д\н 0145 (регіон 15), який на протязі більш ніж 20 хвилин здійснював «відпрацювання» та знаходився на напрямному островку в місці розгалуження транспортного потоку.

Згідно п. 6.27 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009 працівник підрозділу ДПС зобов’язаний бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.

Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:

Чи був складені на мене протокол ?
Для чого мене було зупинено?
Чому інспектор вилучив мої документі та 5...10 хвилин знаходився в службовому автомобілі ?

Завта составим более подробней и посмотрим что ответят :oops:
Бездельник тянется к золоту, а трудовой человек- к железу. Наше золото- железо!
Хоук
Белый Ястреб

Аватара

Байк: Белый, Рыжий и Белая красавица )) +черная молния

Сообщение krav.a » 28.02.2011, 01:41 »

Я бы в просительной части написал так:
1. З якою метою інспектором ДАІ було записано реквізити моїх документів, що містять також адресні дані, яким чином ним, як посадовою особою забезпечено їх конфіденційність, та захист від протиправного використання?
2. Так як протокол на місці не складався, я зрозумів, що довів інспектору свою невинуватість, проте існує безліч фактів службового підроблення протоколів працівниками ДАІ, тому прошу повідомити, чи складено відносно мене З якою метою інспектором ДАІ було записано реквізити моїх документів, інспектором ДАІ, або його напарником, адміністративний протокол та постанова від 01.08.2010р, якщо так, то прошу надіслати мені рекомендованим листом їх копії для можливості оскарження в установленому законом порядку.
Рабів до раю не пускають.
krav.a
Старый тролль

Аватара

Байк: ГРЯЗНЫЙ

Пред.

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 1 гость